Woonkamerfestival Huizen

Terugblik 10 november 2019

Wat geweldig om te zien dat het woonkamerfestival zo enthousiast is ontvangen. In 36 woonkamers zijn ruim 3000 bezoeken gebracht aan verrassende, mooie, komische en ontroerende artiesten. We willen iedereen, bezoekers en deelnemers, bedanken voor het enthousiasme en de complimenten die we mochten ontvangen. Wij organiseren het woonkamerfestival om het jaar in Huizen en Gooise Meren.
Op de planning staat eerst Gooise Meren en daarna komen we graag weer in Huizen!    

Onze speerpunten zijn:
Lokaal goed doel – Wij verbinden het festival aan een lokaal goed doel. Wij hebben in 2019 gekozen om het woonkamerfestival op 10 november te laten plaatsvinden, omdat dit ‘De dag van de Mantelzorg’ is.
In samenwerking met Versa Welzijn hebben wij alle mantelzorgers uitgenodigd om te komen.
Samenwerken met lokale stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven –
Zoals onze samenwerking met de initiatiefneemster Lisette Otto, die in Huizen ‘Buurten met Buren’ heeft opgezet. Zij heeft Woonkamerfestival Huizen benaderd omdat dit bij uitstek een burenverbinder is.    
Zo groen mogelijk – Vervoer per fiets of lopen wordt gestimuleerd tijdens het festival.
Ben je slecht ter been of zoek je een maatje zodat je niet alleen hoeft rond te lopen? Geef het aan ons door. Samen met de Vrijwilligerscentrale in Huizen gaan we op zoek naar iemand die gezellig met je meegaat.
Zo duurzaam mogelijk – Tevens wordt het gebruik van bijvoorbeeld plastic en wegwerpspullen vermeden. We zijn verheugd dat de Lakeland Foundation ons initiatief steunt en onze stichting een mooie donatie heeft gegeven zodat wij duurzame collectebussen hebben aangeschaft voor de vrijwillige bijdrage van de bezoekers.
Zo min mogelijk kosten – Het woonkamerfestival heeft als doel om met lokale partners en de opbrengst van de donaties op de dag zelf het festival te organiseren. Voor alle activiteiten die kosten met zich mee brengen proberen we een lokaal bedrijf te vinden die dat kosteloos of tegen kostprijs wil doen.